Snekers loeren op podiumplaats in Eredivisie zeilen

SNEEK - Het nieuwe eredivisie zeilteam van De Meeuwen, met een aantal Snekers aan boord, loert op zijn kansen in de finale van vanaf vrijdag tot en met zondag op het Veerse Meer.

De eerste drie teams van de Eredivisie Zeilen staan dicht bij elkaar en kunnen allemaal nog winnen. Almere Centraal laat het hele seizoen al een sterke reeks zien, maar het team van WV de Meeuwen heeft de vorige speelronden goede zaken gedaan en is inmiddels gestegen naar een derde plek.

De Meeuwen is een nieuw team in de top van de Eredivisie. Toen de KWS besloot zich terug te trekken, is de vereniging uit Leeuwarden er energiek ingestapt en kan zich nu al meten met de beste zeilverenigingen in Nederland. De ambities zijn hoog, net als het enthousiasme.

Stuurman is Maarten Jamin uit Amsterdam. Verder zitten onder andere aan boord de Snekers David Buitelaar, Jelmer Yntema, Daan Stoel en oud-Sneker Gosse de Boer. Verder horen bij het team de uit Gauw afkomstige Tim Spek en Maarten Smit uit IJlst.

De eerste vier teams kwalificeren zich om volgend jaar in de halve finales van de Sailing Champions league mee te varen. Hier kunnen teams zich kwalificeren voor de finale van de Sailing Champions league.

Het team van watersportvereniging Heeg staat momenteel op de 12e plek in het algemeen klassement.