Extra drukte bij verloskunde in Antonius Ziekenhuis

EMMELOORD/SNEEK - Bij de afdeling verloskunde van het Antonius Ziekenhuis is de extra patiëntenstroom merkbaar, zo meldt Jeroen van de Riet, gynaecoloog van het Antonius Ziekenhuis.

‘We hebben zowel op het spreekuur in Emmeloord als in de verloskamers in Sneek meer kraamvrouwen uit de Noordoostpolder en van Urk gezien.’ Omdat er patiënten verwacht worden die voorheen naar de MC Groep gingen, breidt de Antonius Zorggroep elk geval ook de spreekuren hiervoor in Emmeloord uit. Zo nodig ook ’s avonds en in het weekend. Ook voor de langere termijn geldt dat de Antonius Zorggroep zich samen met (keten)partners in de zorg sterk maakt voor goede zorg voor de inwoners van de Noordoostpolder en op Urk. Daarbij worden de mogelijkheden voor een gezondheidscentrum op de locatie aan de Urkerweg in Emmeloord onderzocht. In december komt daarover meer duidelijkheid.

Om ervoor te zorgen dat patiënten bij de Antonius Zorggroep de zorg krijgen die ze van het Antonius kunnen verwachten, zijn er verschillende vacatures opengesteld. Personeel van de MC Groep wordt ook van harte uitgenodigd hiernaar te solliciteren. De website www.mijnantonius.nl is de site voor antwoorden op veelgestelde vragen en voor vacatures.