Durk Stoker voorgedragen als nieuwe FNP wethouder Fryske Marren

SNEEK - Durk Stoker is door de FNP voorgedragen als kandidaat wethouder in de Fryske Marren. Hij is de beoogde opvolger van wethouder Johannes van der Pal die enkele weken terug aan heeft gegeven te willen stoppen.

Durk Stoker is opgegroeid in Joure en is een politieke persoon met veel ervaring. Zo was hij tot aan de verkiezingen van november 2017 FNP wethouder in Súdwest-Fryslân. Stoker is nu voorzitter van de landelijke partij OSF (Onafhankelijke Senaats Fractie, waar de FNP onderdeel van is) en hij is op dit moment fractievoorzitter van de FNP in Súdwest-Fryslân.

,,Binnen onze partij zijn we erg blij met Durk Stoker, het is de juiste persoon op het juiste moment”, volgens bestuursvoorzitter Wouter Wouda. ,,Met Durk Stoker als kundig persoon kan ook het college volgens de FNP goed verder. Zo neemt de FNP ook deze bestuursverantwoordelijkheid weer op zich.”

Binnenkort zal Durk Stoker als kandidaat wethouder worden voorgesteld aan de gemeenteraad, die het laatste woord heeft in de benoeming.