Beeldje van CU voor Lieuwe van der Pol

SNEEK - De afscheidnemende fractieleider Lieuwe van der Pol heeft van de ChristenUnie Súdwest-Fryslân een beeldje ontvangen, uitbeeldend drie personen die verbondenheid symboliseren. Dat gebeurde deze week in de ledenvergadering van de CU.

De afscheidnemende fractieleider Lieuwe van der Pol heeft van de ChristenUnie Súdwest-Fryslân een beeldje ontvangen, uitbeeldend drie personen die verbondenheid symboliseren. Dat gebeurde deze week in de ledenvergadering van de CU.

Vanwege andere uitdagingen zoals het werk als oudstenechtpaar binnen de Evangelische Gemeente Sneek, samen met zijn vrouw Hammie, en de mogelijk toekomstige werkzaamheden in de provinciale fractie van de ChristenUnie Fryslân komt er zoals bekend een einde aan zijn jarenlange werk in de gemeenteraad Súdwest-Fryslân.

Van der Pol staat op de voorgestelde kandidatenlijst van de ChristenUnie Fryslân voor de provinciale verkiezingen in 2019.

Van der Pol heeft zich gedurende 17 jaar met hart en ziel ingezet voor de gemeentelijke politiek, eerst binnen de RPF en sinds 2001 in de ChristenUnie. Hij bracht verbondenheid, altijd samen, was een gezinsman, betrokken en oprecht. Hij heeft geloof een stem gegeven in onze gemeente, aldus de CU. Dit alles ondanks tegenslagen vanwege gezondheidsproblemen.

Het officiële afscheid van de gemeenteraad Súdwest-Fryslân is in de naar 12 november uitgestelde raadsvergadering.