Burgemeester en kampioen openen expo IJsster

SNEEK - Burgemeester Jannewietske de Vries opent morgen samen met haar sport- en schaatsidool Ids Postma - erelid de IJsster en olympisch kampioen - de expositie van de 50-jarige schaats- en skeelervereniging de IJsster in Sneek in het Fries Scheepvaart Museum in Sneek.

Voorafgaand aan deze opening zullen drie sprekers Ron Couwenhoven, Hedman Bijlsma en Mark Hilberts hun licht laten schijnen over de geschiedenis van het schaatsen in Sneek en omgeving, de opkomst van het langebaanschaatsen in Friesland en de geschiedenis van 50 jaar IJssterfamilie.

De IJsster is een unieke club waar jong en oud plezier bleven aan het skeeleren en schaatsen. En aan de vele evenementen die de club organiseert. Het is ook de club van Olympisch kampioen Ids Postma. En niet te vergeten van Yvonne Nauta, Bertjan van der Veen, Sjoerd de Vries, Rixt Meijer en good old Thea Kroontje.

In de ijszaal van het scheepvaartmuseum wordt in een kleine presentatie uit de doeken gedaan wat deze vereniging heeft gedaan voor de ijssport in Sneek en wijde omgeving.