Noorderlicht opent Bolwerk-weekend

SNEEK - Noorderlicht opent vrijdag het Bolwerk-weekend. Verder op het poppodium in Sneek Zaterdag Green Lizard en zondag de popkelderpresentatie

Noorderlicht en het Sneker Quinny in voorprogramma bewijzen dat er ook in Friesland aanstekelijke rap/hiphop wordt gemaakt. Noorderlicht begon als een grap, werd een nog grotere grap. Met weinig talent maar veel liefde voor het genre, richtten twee jongens van het Friese platteland de groep op. Slechts één doel stond voor hen centraal: Noorderlicht laten shinen! Op internet lukt dat al goed: het nummer ‘Renault Clio’ werd al ruim 190.000 keer bekeken.

Op dat nummer is ook Ritselaar te horen. De Balkster werd in 2017 een bekende Nederlander doordat hij onder zijn eigen naam (Ritse de Jong) tweede werd bij Holland’s Next Top Model.

De beats van voorprogramma komen van de Sneker Quinny. De muziek is de afgelopen zes jaar een groot deel van zijn leven geworden. Zijn beats ontstaan vaak spontaan, door met vrienden te zijn, te freestylen en naar andere beats te luisteren. Naast de tracks die hij zelf schrijft, produceert hij ook beats onder de naam 'Longneck'.

Na twee succesvolle tours van Green Lizard tribute to Nirvana de afgelopen twee jaar is het nu tijd voor een tribute to the nineteens, met niet alleen Nirvana, maar ook nummers van Urban Dance Squad, Smashing Pumpkins, Pixies en Alice In Chains. Green Lizard is een Amsterdams gezelschap met als middelpunt de gebroeders Tjon Ajong. In 1996 weten ze met een mix van grunge, hardrock en metal De Grote Prijs Van Nederland in de wacht te slepen.

Het Leeuwarder voorprogramma Psychotic Lumberjacks levert een alternatieve kijk op de garage- en desertrock van bijvoorbeeld Queens of the Stone Age, De Staat en Tom Waits.

Het weekend wordt afgesloten met een Popkelder XL editie, waar aanstormend muziektalent uit de regio centraal staat. Het aanbod is gevarieerd, van hardcore tot pop, waaronder ook eigen werk. Achtereenvolgens passeren de volgende acts de revue, No Trouble, Bliss, The Crooked, I am Captain, MetalForge, Ald Izer en Fenny Denim. Voor de inwendige mens zorgt de pizza express van 17.00 tot 19.00 uur.

Foto van Green Lizard mag rechtenvrij worden gepubliceerd mits vermelding van Marike Benschop.