X-MAS Sneek op extra Koopzondag

SNEEK - Onder de vlag van X-MAS Sneek worden op zondag 9 december diverse evenementen georganiseerd in de binnenstad zoals Lekker Sneek wintereditie, MooiSneek X-MAS en de kerstmarkt / Dickensmarkt Grootzand en Scharnestraat.

X-MAS Sneek brengt één en al Kerst in het centrum. Met de X-Mas editie van MooiSneek op deze extra koopzondag verzorgen heel veel winkels tijdens de X-Mas edition van Mooi Sneek ludieke (kerst)activiteiten in/bij hun winkel zoals Kerst flitsmodeshows, Kersthapjes/ drankjes, workshops en /of demonstraties. Deelnemende winkels zijn herkenbaar aan een opgetuigde Kerstboom voor de deur.

Op de Kerst- & Dickensmarkt op het Grootzand en Scharnestraat komt iedereen alvast in de kerststemming. Via de vernieuwde Galigastraat kunnen bezoekers het rondje vervolgen naar de Marktstraat waar de wintereditie van Lekker Sneek wordt georganiseerd met de lekkere winterse specialiteiten. Met veel straattheateracts, live muziek, muziek bij de buren (ook in de binnenstad) en korte gratis theatervoorstellingen is Sneek op zondag 9 december ‘the place to be’ voor Kerstaankopen.

Circus Salto op het Schaapmarktplein Het Kerstgevoel leeft bij jong en oud daarom zijn er voor de kinderen zijn er op het Schaapmarktplein leuke activiteiten zo kun je je laten schminken als ijsprinses, christmas tree, elfje of Rudolh the Red Nose Rendeer. Kerstcircus Sander & Friends verzorgt diverse Circusworkshops op het kinderplein. Ook de ballonartiest David maakt iedereen blij met zijn ballonsculpturen. Kinderen kunnen in de zogenaamde ‘vuur’tent op de Wip marshmallows roosteren.

Natuurlijk ontbreekt de enige echte Kerstman met zijn kerstelfjes niet. Hij zit klaar voor de foto in een gezellig kerst decor op de Wijde Burgstraat. De fotograaf zet kinderen met ouders graag op de kiek tussen 14.00 uur en 16.00 uur. De foto’s zijn erna te downloaden via www.sneek.nl en facebook. De Kerstman wordt begeleid door live (kerst)muziek van Sax6 en Snappet.