Je werknemers waardering overbrengen? Ga dan zeker voor kerstpakketten

Aangeboden door: kerstpakkettenplaza

Als je als directeur of hoogwaardigheidsbekleder van een bedrijf door het leven gaat, dan is het een van je meest belangrijke taken dat je een goed personeelsbeleid voert. Bij een optimaal beleid verzeker je jezelf namelijk van de best mogelijke productie en een ideale samenwerking tussen de werknemers onderling.

Om dit voor elkaar te krijgen zul je moeten zorgdragen voor een prettige werksfeer. Zeker nu de krapte op de arbeidsmarkt zo groot is, kan dat echt van enorm belang zijn. Steeds vaker gebeurt het namelijk dat werknemers de werkgevers zowat voor het uitkiezen hebben.

Om zelf niet met personeelstekorten te komen zitten is het zaak om dus een fijne werksfeer te creëren. Een van de dingen waarmee je dat kunt doen is door je medewerkers vaak genoeg te laten blijken hoe zeer je ze waardeert. Dat doe je vervolgens onder andere door de traditie omtrent kerstpakketten niet te laten voor wat het is. Het ontvangen van een mooi kerstpakket - bijvoorbeeld mogelijk gemaakt door een grote aanbieder als Kerstpakkettenplaza - door je werkgever is namelijk een mooie blijk van waardering.

Het belang van waardering en erkenning nader verklaard

Ieder mens op de wereld en dus ook elke werknemer heeft een zekere natuurlijke behoefte aan zaken als aandacht, erkenning en waardering, vooral op het moment dat diegene meent zijn of haar werkzaamheden goed te hebben uitgevoerd. Het is dan ook zaak dat je als ondernemer zijnde deze waardering ook echt laat blijken. Hierbij is het een misvatting om te denken dat het uitbetalen van salarissen en het plichtmatig volgen van de geldende wetten en regels voldoende is. Een stukje persoonlijke aandacht en hier en daar een schouderklopje en een complimentje zijn namelijk nodig. Deze aspecten dienen als het ware als brandstof waarmee een werknemer weer even verder kan. Ontbreekt dit bij jou als werkgever, dan wordt daarmee de kans vergroot dat medewerkers een nieuwe baan gaan zoeken.

Tips om rondom de kerstpakketten je waardering extra goed over te brengen

Laten we even vooropstellen: als je überhaupt zo rond december een kerstpakket uitdeelt aan elk personeelslid, dan is dat gebaar op zichzelf al zeer positief. Iedereen weet namelijk dat je niet verplicht bent om dit te doen. Tegelijkertijd is het wel, mits je budget het natuurlijk toelaat, aan te raden om voor een mooi en divers pakket te kiezen, met producten die enige elegantie uitstralen en die men vanwege de luxe of de prijs niet snel zelf zal aanschaffen.

 

Verder is het raadzaam om een begeleidende brief bij de kerstpakketten te verstrekken. Het fraaist is hierbij vanzelfsprekend dat in deze brief een dankwoord staat voor de geleverde inzet en de geboden kwaliteit in het afgelopen jaar. Zo benut je dit jaarlijkse moment om je waardering nog maar eens extra over te brengen. Een goede start van het nieuwe jaar is daarmee bijna gegarandeerd.