Scherpte bij Sneker squashers

Vrijdag speelden de acht spelers van De Stolp hun eerste thuiswedstrijden van het seizoen. Het thuispubliek, dat eindelijk weer kon komen kijken, zag een grote prestatie van beide teams.

Na de slechte resultaten van vorige week (15-2 en 15-0 verloren) zeiden de Sneker squashers dat er werk aan de winkel was. Dat werk was gedaan. Ze stonden op scherp en scoorden veel punten tegen Almere3 en Match1 uit Amsterdam. Van de acht wedstrijden werd er maar één verloren (wat de verliezer aan het einde van de avond plagerig onder de neus gewreven werd). De Stolp1: 14-4, De Stolp2: 15-3.

De zeer geconcentreerde Arnold Haakmeester zette de toon door zijn hoger gerankte tegenstander (bijna) geen punt te gunnen: 11-4, 11-1, 11-3. Hendrik van der Sluis maakte het zichzelf moeilijker en verloor zijn vijfsetter nipt: 11-7, 6-11, 7-11, 11-4, 9-11. Wel sleepte hij daarmee twee punten binnen, het maximale aantal bij een verliespartij. Imco Bakker pakte duidelijk de winst in vier spannende games: 11-9, 9-11, 11-8, 11-7. Lukas van der Sluis gebruikte zijn eerste game om in te komen, won de volgende twee games zonder veel moeite, waarna hij de laatste game pas na een lang gevecht naar zich toetrok: 9-11, 11-3, 11-4, 17-15. De partij van Tristan Keenan startte hetzelfde als die van Lukas van der Sluis; scherpte in de eerste game ontbrak, maar daarna herpakte hij zich goed en won overtuigend: 7-11, 11-8, 11-4, 11-4. Ivar van Asten had geen geduld met zijn tegenstander en stuurde hem in de kortste wedstrijd van de avond vlot naar de douches: 11-5, 11-7, 11-5. Hylke Dijkstra had duidelijk de overhand in zijn partij, en hoewel één game door zijn vingers glipte, was hij vanaf het begin vast van plan de winst naar zich toe te trekken: 11-8, 11-6, 8-11, 11-5. Ronny Ouderkerken had als laatste in de rij lang op zijn match gewacht en wou snel naar de happy snacks: 11-8, 11-5, 11-2. De bonuspunten voor de winst van de avond gingen naar beide teams uit Sneek. Dat gaf deze zeer duidelijke eindstanden: 14-4 en 15-3.

Elke speler droeg ruimschoots bij aan de winst van beide ploegen. De schade in de ranglijsten van vorige week is hersteld. Dat is goed voor het vertrouwen, maar achterover leunen is er niet bij. Eén dag nagenieten mag, en daarna weer opladen voor de volgende ronde. Er is nog steeds werk aan de winkel. Er werd weliswaar ruim gewonnen, maar soms maakten de Sneker squashers het zich moeilijker dan nodig. Behalve de drie maal 3-0 (van Haakmeester, Van Asten en Ouderkerken) kende elke andere wedstrijd minder scherpe momenten, waardoor de strijd te spannend werd. De spelers van De Stolp hebben laten zien dat ze kunnen winnen, ook van tegenstanders die op papier sterker zijn. Nu moeten ze voor een goede plek op de ranglijst nog laten zien dat ze élke game op hun scherpst kunnen spelen.

Aanstaande vrijdag 1 oktober is de eerstvolgende ronde. De Stolp2 speelt uit in Hoofddorp, De Stolp1 is thuis te zien tegen Zwolle. Start om 20:00 uur, toegang gratis (corona check noodzakelijk).

Tekst: Xander Jongejan

Op de foto is Hylke Dijkstra te zien (foto gemaakt door Kim Kampman)