Wat is een overbruggingshypotheek en welke voordelen biedt dit?

Aangeboden door: ikbenfrits.nl

Bij een verhuizing naar een nieuwe woning in Sneek kan het afsluiten van een overbruggingshypotheek een interessante optie zijn. Op deze manier heb je de mogelijkheid om in een hoger prijssegment naar woningen te zoeken. De kans dat je daadwerkelijk een nieuw huis vindt wordt hierdoor groter.

In dit artikel lees je alles over de werking en voordelen van dit type hypotheek. Een overbruggingshypotheek afsluiten is alleen mogelijk wanneer je momenteel een huis met overwaarde bezit. Wil je direct meer weten? Hier legt Ikbenfrits je uit hoe een overbruggingshypotheek werkt

Uitleg over de werking van een overbruggingshypotheek 

Zoals reeds genoemd is een overbruggingshypotheek afsluiten alleen mogelijk, wanneer je een huis met overwaarde verkoopt. Je kunt de overwaarde bij dit type hypotheek gebruiken om de nieuwe woning (gedeeltelijk) te financieren. Dat klinkt misschien gek, want je hebt de overwaarde nog niet in je bezit als je een nieuw huis koopt. Juist om die reden kan het afsluiten van een tijdelijke overbruggingshypotheek een optie zijn. Zoals de naam al zegt: je overbrugt de periode tussen de aankoop van een nieuw huis en de verkoop van je bestaande huis. Het is een aflossingsvrije hypotheek, waardoor je in deze periode niet hoeft af te lossen op de overbruggingshypotheek. 

Voordelen van het afsluiten van dit type hypotheek 

Bij een overbruggingshypotheek betaal je rente. Het afsluiten hiervan is dus niet gratis. Dit hoeft echter niet direct een groot nadeel te zijn. Door de overwaarde op je huidige woning te gebruiken bij de aankoop van een nieuw huis, zullen de lasten voor die nieuwe woning lager uitvallen. Je hebt bijvoorbeeld minder geld van de bank nodig om de woning te kunnen bekostigen, waardoor de rente lager uitvalt dan wanneer je het volledige bedrag zou moeten lenen. Het belangrijkste voordeel van een overbruggingshypotheek is echter dat je keuze hebt uit een veel breder scala aan woningen. Je kunt zoeken in een hoger prijssegment, doordat de overwaarde op je huidige woning als eigen geld wordt gezien door een hypotheekverstrekker. 

Laat je adviseren over een overbruggingshypotheek 

Het kan best lastig zijn om voor jezelf te bepalen, welke voordelen een overbruggingshypotheek biedt. Raadpleeg om deze reden altijd een hypotheekadviseur. Deze kijkt met je mee welke mogelijkheden je hebt, wanneer je de overwaarde op je huidige woning wilt gebruiken bij de aankoop van een nieuw huis. Ook kan deze je een goed beeld geven van de kosten voor een overbruggingshypotheek.