Anniek Siebring na behalen Finse titel terug naar VC Sneek

VC Sneek heeft de selectie voor het nieuwe seizoen rond. De nummer drie van Nederland verrast met het terughalen van Anniek Siebring.

De uit Sleen afkomstige Siebring is dit voorjaar, na spelverdeelster Nynke Oud, de tweede volleybalster die na een buitenlands avontuur terugkeert bij VC Sneek. De nu 24-jarige passer-loper kwam zes jaar geleden over van het Groningse Lycurgus naar Sneek, waar ze twee keer op rij de landstitel behaalde. Ook maakte ze deel uit van het team dat in 2017 de nationale beker won.

Drie jaar geleden vertrok Siebring naar de Duitse Bundesliga. Ze speelde twee seizoenen bij de middenmoter VfB Suhl, waar ook de zussen Marrit en Hester Jasper onder contract hebben gestaan. Siebring verkaste vorig jaar naar Finland. Daar won ze met LP Viesti Salo de landstitel en bereikte ze de bekerfinale. De Drentse speelster keert nu terug naar Sneek, mede omdat ze zich in de regio richt op haar maatschappelijke loopbaan.

VC Sneek verlengde voorts het contract met Danique Aardema. Na het vertrek van Nienke Tromp zal zij komend seizoen als spelverdeelster de concurrentie moeten aangaan met de uit Frankrijk teruggekeerde Oud. Het wordt het derde seizoen voor de uit Emmen afkomstige Aardema (23). Zij speelde eerder in Spanje bij Valencia en bij Emlichheim in de tweede Bundesliga.