Opstapdag voor beginnende zeilers in de Flitsklasse

SNEEK Flitsclub Sneek organiseert zondag een opstapdag voor jonge zeilers. Van 12.30 tot 14.00 uur kunnen kinderen van 6 tot 15 jaar die graag willen zeilen kunnen vanaf het Starteiland meezeilen in een Flits. Op de wal staan ouders en bestuursleden om uitleg te gegeven over het zeilen van wedstrijden en de Flitsclub.

‘Zeilervaring in bijvoorbeeld een optimist is een pré, maar absoluut geen must’, zo laat de Flitsclub weten. ‘Wel zoeken we enthousiaste kinderen én ouders die graag willen zeilen’.

De Flitsclub Sneek is een vereniging met bijna 100 jeugdleden. Er wordt jaarlijks meerdere activiteiten georganiseerd. Onder meer een winteractiviteit, een theorie avond, een trainingsweekend, meerdere trainingsdagen en veel gezellige randactiviteiten naast de wedstrijden, zoals een playbackshow. ‘Plezier staat voorop en daarnaast zie je gaandeweg de zeilprestaties groeien. Kinderen sluiten vriendschappen voor het leven en zijn samen sportief bezig’, zo meldt de vereniging.

Er zijn jaarlijks zo’n veertien zeilweekenden en evenementen. Gemiddeld zeilen er 45 Flitsen mee, verdeeld over drie groepen. De stuurlieden die voor het eerst sturen komen in de C klasse en kunnen daaarna doorgroeien naar de B en A klasse. De meeste kinderen beginnen aan de fok en groeien dan door naar stuurman of stuurvrouw. Om de veiligheid op het water te waarborgen beschikt de Flitsclub over 2 rubberboten en een sloep.

Meer informatie en opgave via flitsclubsneek.nl.