Vereniging Historisch Sneek sluit AH-plaatjesactie af

SNEEK Met het aanbieden van vijf volgeplakte albums ‘Historisch Sneek Anno 2020’ aan het Bonifatiushuis sloot de Vereniging Historisch Sneek de Albert Heijn-plaatjesactie vrijdag af.

Het eerste album werd overhandigd aan Hijlkje Lemke-Mollema, het oudste VHS-lid in het woonzorgcentrum. Ze kreeg deze uit handen van voorzitter Ko Smorenburg van de VHS.

De plaatjesactie, een initiatief van de Albert Heijn vestiging aan de Middelseelaan in Sneek, startte begin oktober vorig jaar. Klanten kregen een gratis boek en bij de boodschappen zakjes met plaatjes van Sneek in de recente historie.

Negenduizend boeken werden door verzamelaars opgehaald. Van de meer dan 2 miljoen plaatjes kwamen uiteindelijk 300.000 ongesorteerd terug aan de AH-servicebalie, samen met meer dan 1500 formulieren waarop de inzenders hun nog ontbrekende nummers van de plaatjes waren aangeven. Bovendien groeide het ledental van de vereniging met meer dan 10 procent.

Vrijwilligers hebben de plaatjes gesorteerd en uitgezocht en vervolgens de enveloppen gevuld; een karwei dat gedurende twee maanden veel vrije tijd heeft opgesnoept.

,,Wij kijken met plezier op de actie terug”, aldus voorzitter Ko Smorenburg van de VHS. ,,Ook de andere verzorgingscentra van Patyna krijgen boeken. En wie het album nog niet vol heeft, kan zich nog tot medio mei met de ontbrekende nummers via ahactie@vhsneek.nl bij ons melden.”