Volleybalsters Sneek boeken na meeslepend gevecht derde zege

De volleybalsters van VC Sneek hebben zaterdag ten koste van Zwolle de derde seizoenszege behaald. Dat ging net als een week eerder niet zonder slag of stoot: 3-2.

De formatie van trainer-coach Jeffrey Scharbaai moest diep gaan. Bij 1-2 achter in sets en 0-6 in de vierde set dreigde een roemloze nederlaag tegen een enthousiaste, maar zeker niet betere opponent.

Na een spectaculaire eerste set (28-30), maakte de thuisclub in een lege Sneker sporthal gelijk: 25-22. De derde set was weer voor Zwolle, dat uit de eerste 4 wedstrijden 8 punten had behaald. Aan serve wist Iris Reinders de zwakke plekken bij haar oude club wel te vinden. Een handvol Sneker stopfouten betekende 17-25 en 1-2.

Het draadje voor Sneek werd in de vierde set erg dun. Op 0-6 vroeg Scharbaai een time-out aan en liet verbaal even stevig van zich horen. Dat sorteerde effect. Al op 10-9 was Sneek voorbij Zwolle en door scherp serveren van Jasmijn Akse en slimme tikken van Roos van Wijnen werd het 25-19. Tegelijkertijd viel Britt Schreurs goed in voor Wies van Solkema.

Net als een week eerder bij Eurosped was de vijfde set overtuigend voor VC Sneek, dat de eerste thuiswedstrijd in oktober met 3-0 had gewonnen van Fast. Via 15-8 werd ook de tweede thuisbeurt (die bijna 120 minuten in beslag nam) met een positieve score afgesloten: 3-2. Sneek staat in de eredivisie nu op 7 punten uit 4 duels.