Expositie ‘‘t is Wad’ online geopend bij galerie Bax

SNEEK Bij galerie Bax Kunst in Sneek is sinds zaterdag de nieuwe expositie ‘ ‘t is Wad’ te zien. Het Friese Wad wordt uitgelicht in verschillende verrassende stijlen en technieken. Een verzameling van aan de Galerie verbonden artiesten doen hier aan mee.

De geselecteerde kunstenaars maakten het mooiste en meest bijzondere van het Wad. Ze bieden de toeschouwer stuk voor stuk hun eigen kijk op deze omgeving. De Wadden worden getoond door de ogen van de kunstenaars.

De expositie is zaterdag online geopend. Alle werken staan op de site van de galerie. Ook biedt Bax Kunst de mogelijkheid, zolang de lockdown duurt, om de kunstwerken via videobellen van dichtbij te bekijken.

Na de lockdown -waarvan de datum onder voorbehoud blijft van wijzigingen- is Galerie Bax Kunst te bezoeken op de vaste openingstijden. ,,Wij volgen hierbij alle mogelijke aanwijzingen van het RIVM. Daarnaast maken onze vertrouwde openingstijden het juist goed mogelijk om alle doelgroepen van dienst te zijn. ‘s Ochtends op afspraak, ‘s Middags open voor publiek”, aldus curator Redmer Bax.

Hij besluit: ,,Voorlopig blijven wij de thuizitters bedienen met deze expositie van hoge kwaliteit. En dat doen wij online via een virtuele tour en onze website.”

De expositie is dus te allen tijde op de website www.baxkunst.nl en op Youtube te bekijken.