Volleybalsters VC Sneek gaan bij herstart competitie hard onderuit in Sliedrecht

De herstart van de competitie heeft de volleybalsters van VC Sneek weinig goeds gebracht. De uitwedstrijd tegen regerend landskampioen en bekerhouder Sliedrecht Sport ging met 3-0 verloren (25-14, 27-25, 25-11).

De ploeg van trainer Jeffrey Scharbaai had zaterdagavond, met uitzondering van de tweede set, niets in de melk te brokkelen. Duidelijk was te zien dat wedstrijdritme ontbrak. Verdedigend was het matig. Het vele wisselen baatte niet.

In de eerste set had VC Sneek (dat in oktober de halve finale van de Super Cup ook met 3-0 verloor van Sliedrecht) geen antwoord op de sprongserves van Jolijn de Haan. Het 17-jarige Sliedrecht-talent had het vooral gemunt op Britt Schreurs die passend veel problemen kende. Haar vervangster Wies van Solkema bezorgde de thuisclub de laatste 2 punten van de set.

De veerkracht die VC Sneek toonde in de tweede set was bewonderenswaardig. Nadat een 1-4 voorsprong was verspeeld en het op alle fronten betere Sliedrecht was uitgelopen naar 19-12, dacht de ploeg van trainster Vera Koenen de teugels te kunnen vieren. Wissels van de oud-international pakten voor de thuisclub echter verkeerd uit.

VC Sneek (dat voor de lockdown de eerste en tot dan enige competitiewedstrijd met 3-0 had gewonnen van Fast) knokte zich knap terug in de wedstrijd. In deze fase was aanvalster Anlene van der Meer op haar best. Drie scores van haar betekenden op 22-24 het eerste setpoint voor Sneek. Dat ging verloren omdat Schreurs in het net serveerde. Roos van Wijnen bezorgde Sneek het tweede setpoint, maar ook dat kon niet worden verzilverd. De thuisclub profiteerde hierna van Sneker fouten: 27-25.

Deze tik kwam in het Sneker kamp hard aan. Carlijn Ghijssen-Jans (ex-Sneek) mocht liefst 12 keer serveren, voor de gasten iets terugdeden. De gelopen koers werd op 25-11 be-eindigd. Na 70 minuten was het 3-0. Sliedrecht scoorde 77 punten, Sneek 50. Het verschil tijdens het duel voor de Super Cup was 5 punten kleiner.