DE-punten inzamelen voor voedselbanken Balk en Lemmer

REGIO Voor de vijfde keer wordt door de Lionsclub Balk, tusken Mar en Klif, een actie gehouden om DE-waardepunten in te zamelen voor bovengenoemde voedselbanken. Doel van de actie is om de ingeleverde punten bij DE om te zetten in pakken roodmerk koffie. Douwe Egberts vermeerdert het aantal punten zelf met 20 procent.

‘Vorig jaar hebben wij 440.000 punten verzameld, goed voor 982 pakken koffie verdeeld over de beide voedselbanken. Koffie is een mooie toevoeging aan het voedselpakket: relatief duur maar wel lekker. Koffie blijkt een luxe product, dat niet standaard in het pakket zit’, zo laat de Lionsclub weten.

‘We stellen het op prijs dat de punten geteld worden ingeleverd in een envelop of plastic zakje met vermelding van het aantal punten.’

DE-punten kunnen worden ingeleverd in grote witte inzameldozen bij de Poiesz winkels in Workum, Koudum, Balk en Lemmer, Spar Sikkes te Hindeloopen, slagerij Schram te Stavoren, Spar Bakhuizen, Troefmarkt Oudemirdum, bakkerij Meinsma Balk, Jumbo en Spar te Lemmer.

De dozen staan in de buurt van de kassa’s.