Sylvia Wijnjeterp exposeert in Ielânen

SNEEK Sylvia Wijnjeterp exposeert vanaf donderdag twee maanden lang haar werk in De Ielânen te Sneek. Deze tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met het Leeuwarder kunstbureau Art Connection.

Sylvia, geboren in 1958, is vanaf haar jeugd al bezig met tekenen en schilderijen, en het stond eigenlijk van jongs af aan al vast dat ze hier verder mee zou gaan. Echter, zoals dat soms gaat, is het anders gelopen. Maar de kunst zit toch in haar bloed, en het moest er een keer uitkomen.

Sylvia is autodidact, en volgt sinds 2005 les op Parnas, Centrum voor de Kunsten, in Leeuwarden. Hier krijgt ze les van Henk Krist, een bekend kunstenaar. Op dit moment is ze, naast beeldend kunstenaar, in opleiding voor Grafisch designer.

Ze is bezig met een serie van kunstenaars op het podium. Om het contrast tussen de donkere achtergrond en de heldere voorgrond te versterken wordt gebruik gemaakt van acrylverf voor de achtergrond en olieverf voor de voorgrond.

De schilderijen beelden kunstenaars op het podium uit, ze bespelen een instrument, zingen of dansen. Daarnaast heeft Sylvia ook veel dieren geschilderd en maakt af en toe een uitstapje naar een gebouw met een speciale historie.