Eerste editie Meet the Makers in Poppodium Bolwerk

SNEEK Wat hebben boksers, dansers en rappers met elkaar gemeen? In ieder geval dat ze meedoen aan de allereerste Meet the Makers, zondag 1 november in Poppodium Bolwerk in Sneek. Drie uiteenlopende gasten laten hun talenten zien.

Eén van hen is Ferenc Soepboer. Hij is een amateurbokser uit Sneek en werd al eens Nederlands en Noord-Nederlands kampioen. Hij behoort tot de top van de A-boksers. Zijn droom? De wereldkampioenschaps-belt boven z'n hoofd houden en naar de Olympische Spelen gaan. Ferenc, die altijd met een Friese poncho de ring in stapt, komt een demo geven en vertelt alles over zijn weg naar het goud.

Ook Sapphire Dance Studios is aanwezig in het Bolwerk. Er wordt door hen les gegeven in de stijlen urban, afrodance, feminine, dancehall en breakdance.

Tenslotte treden drie veelbelovende MC's uit Sneek op. Ook vertellen zij -Romano, Dani en Ilias- hoe je rapper wordt en wat belangrijk is bij het tekstschrijven.

Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Cool Súdwest. In verband met de coronacrisis zijn er voor deze twee shows slechts dertig tickets per show beschikbaar en is de horeca gesloten.

De eerste show begint om 14.00 uur, de tweede om 16.00 uur.