Restant Festijn van Bouwsteentjes in Sneek gaat niet meer door

SNEEK Het restant van het Festijn van Bouwsteentjes in Sneek, dat zou duren tot en met zondag, gaat niet meer door.

‘Het kabinet heeft aangekondigd dat alle evenementen vanaf 14 oktober 22.00 uur voor de komende 4 weken zijn verboden. Wij als museum zijn ook nog eens gebonden aan een extra noodverordening van de gemeente Súdwest-Fryslân’, zo schrijft de organisatie. ‘Tot gisteravond 22.30 uur is er intensief contact geweest met de gemeente en ons bestuur om te kijken of er een passende oplossing gevonden kon worden.’ De uitkomst is nu dat de stekker er uit gaat.

Het leegstaande deel van Metz aan het Grootzand in Sneek was omgeturnd tot een grote Lego-bouwhal, met onder meer een grote expositie. Een samenwerking tussen het Modelspoormuseum en leden van de Nederlandse Vereniging De Bouwsteen.

,,Voor ons een grote teleurstelling”, aldus museumdirecteur Jan Willem van Beek. ,,Na weken van voorbereiding, een goede start van ons festijn volgens alle coronaregels en ook nu met de nieuwe aanscherpingen. Helaas, het mag niet zo wezen. Maar ook teleurstellend voor de bezoekers, tenslotte hadden die zich ook verheugd, met hun kinderen, op een leuk uitje.”

Twee activiteiten gaan nog wel door: de ‘Duitse Stoomweek’ in het Modelspoormuseum, dat gaat op reservering. Ook de Lego speurtocht in de binnenstad van Sneek gaat gewoon door.

NB: In de papieren krant van vandaag staat een foto van het evenement. In het onderschrift staat dat dit nog duurt tot en met zondag. Dat is dus door de realiteit ingehaald en niet meer van toepassing.