Sneek Wit Zwart verlengt met hoofdsponsor ING en gaat voor groei in damesvoetbal

SNEEK Voetbalvereniging Sneek Wit Zwart en ING blijven na zes succesvolle jaren ook de komende drie jaar samenwerken. Het sponsorcontract met de hoofdsponsor is per 1 september verlengd.

ING verlengt de komende tijd de contracten met meer dan 500 amateurvoetbalverenigingen. Minimaal 25 procent van het sponsorbedrag wordt besteed aan meiden- en vrouwenvoetbal. Dit sluit aan bij de doelstelling die de KNVB en ING begin dit jaar hebben uitgesproken om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld.

Het meiden- en vrouwenvoetbal is de afgelopen jaren al volop in ontwikkeling in Nederland. Met onder andere de bijdrage van ING krijgen zij de kans om zich ook bij amateurclubs verder te ontwikkelen. Voorzitter Frank Slob: ,,We zijn ontzettend blij met de verlenging van ons sponsorcontract met ING en kijken uit naar de komende jaren. En natuurlijk dragen wij graag bij aan de verdere ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal in Nederland. ”

De ambitie van de KNVB en de ING is om in de komende vijf jaar te werken aan een groei naar 200.000 vrouwelijke leden. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: ,,We zijn er trots op dat we juist in deze tijd de amateurverenigingen kunnen blijven steunen. Zij zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Het is belangrijk voor het succes van het meiden- en vrouwenvoetbal dat de amateurclubs hier ook hun rol in pakken. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en verder te ontwikkelen.”