Volleyballers Sneek zakken af na leegloop

SNEEK VC Sneek heeft het mannenteam teruggetrokken uit de eerste divisie. Door een leegloop moet de club een flinke stap terug doen naar de eerste klasse, vier niveaus lager.

Van de selectie die de afgelopen jaren in de eerste divisie speelde besloot een twaalftal mannen om elders te gaan spelen of te stoppen. Zo besloten negen spelers afgelopen seizoen om een nieuwe club op te richten, te weten Lokomotiv Hydra. Die ploeg mag van volleybalbond Nevobo instromen in de promotieklasse.

,,Toen die jongens hun plan doorzetten en Lokomotiv er kwam, is de zaak bij ons als een kaartenhuis in elkaar gezakt’’, liet Gerard Zijlstra, lid van de technische commisie heren-jongens bij VC Sneek, optekenen in de Leeuwarder Courant. ,,Er was sprake van een domino-effect, dat werd versterkt door de uitbraak van het coronavirus. Maandenlang kon er niet gespeeld worden en toen sloeg de nervositeit toe. ‘Wat ga jij doen? En jij? En jij?’ Het stak elkaar aan. Uiteindelijk zijn er twaalf man vertrokken.’’

Dat kwaliteits- èn kwantiteitsverlies bleek voor VC Sneek niet op te vangen. Volleyballers die afgelopen jaren het derde en vierde team bemanden, moeten nu het vlaggenschip vormen, dat bewust in de eerste klasse terechtkomt.

Het mannenvolleybal staat ook in volleybalstad Sneek de laatste jaren steeds meer onder druk, zo merken ze bij VC Sneek. Er zijn momenteel bijvoorbeeld nog slechts twee jongensteam binnen de club. Mede daarom is VC Sneek een samenwerking aangegaan met het Heerenveense Hevoc, dat een eerste mannenteam in de tweede divisie heeft.