Foto's | Sanne van Dijk en Annette Reitsma steppen 3634,50 euro bij elkaar voor Vriendinnen voor Alzheimer

JOURE - Sanne van Dijk uit Joure en Annette Reitsma uit IJlst hebben zondag 3634,50 euro opgehaald voor Vriendinnen voor Alzheimer met hun sponsortocht ‘Step down memory lane’.

Om 8.00 uur ’s ochtends startten de dames hun tocht vanuit Bloemkamp in Bolsward, een tocht van ruim 120 kilometer door Zuidwest-Friesland. Tijdens deze tocht werden zij ondersteund door vrienden en familie die een stuk meefietsten, stepten of die hard hebben gelopen.

Bij de 67-jarige moeder van Van Dijk is vorig jaar vastgesteld dat ze lijdt aan dementie. Ze zit sinds april dit jaar in Bloemkamp in Bolsward. Dit verzorgingshuis heeft een speciale afdeling voor mensen met dementie.

Met het opgehaalde bedrag kan de afdeling een aantal zaken aanschaffen, zoals een muziektelefoon, deurstickers voor een huiselijke look op de afdeling of interactieve robotkatten voor dementerenden.

De eerste 18 kilometer ging van een leien dakje; wind mee, de zon die scheen. Vanaf Easterlittens, via Boazum, IJlst en Joure hadden de dames met een heel andere omstandigheid te maken: windkracht 4 vol in het gezicht, een heel pittig stuk. Gesteund door medefietsers en veel toeschouwers aan de kant van de weg, bereikten de dames Joure, waar zij een eerste stop hadden om bij te tanken.

Na een half uur gingen de dames weer op weg, nu richting Spannenburg, Balk en Oudemirdum. Een fijn stuk voor de dames om te steppen, veel vrienden en familie langs de weg om Sanne en Annette vooruit te helpen.

Het laatste stuk ging via Koudum en Workum naar het eindpunt in Bolsward. Met de wind in de rug en een fijne club meefietsers en hardlopers bereikten Sanne en Annette rond 18.00 uur de finish in Bolsward.

Opgewacht door vele vrienden, familie en medewerkers van Bloemkamp, werd hierna de cheque overhandigd aan de afdeling Lavendel Rood en geproost op een fantastische dag en resultaat.