Taxichauffeuse deelt prachtige ochtend

SNEEK Marit van Santen stuurde een fotoserie in over een wat zij noemt fantastische ochtend. Op de terugweg na haar laatste rit in de nachtdienst maakte ze verschillende stops om het ochtendgloren vast te leggen om te delen met anderen.

,,Als (taxi-) chauffeur zie je regelmatig de mooiste natuurbeelden, maar je bent lang niet altijd in de gelegenheid om er echt bij stil te staan. Vanmorgen had ik geluk”, zegt ze over de foto’s die ze rond 4.45 uur maakte. ,,Met een wat oudere mobiele telefoon en niet van de allerbeste kwaliteit, maar ze brengen hopelijk de boodschap over”.

,,'s Nachts (taxi) rijden is leuk. Vind ik. Maar er zijn van die nachten waarbij 'leuk' absoluut ontoereikend is... De oostelijke hemel wordt nooit helemaal donker in deze tijd van het jaar. Er blijft een lichtere strook zichtbaar die zich in de vroege ochtend uurtjes geleidelijk aan uitbreidt. Meestal niets bijzonders. Of bewolkt. Maar soms...”

,,Soms ontrafelt zich een sprookje aan die oostwaartse lucht. Waarbij er een verscheidenheid aan pasteltinten dringen om vooraan te mogen staan. Waarbij het licht zo zacht is dat je hart een sprongetje maakt en je zucht van puur, intens geluk.”

,,Een dikke witte deken over het landschap brengt een rust die slaap overtreft. Een mistlaag die vrijwel naadloos overgaat in laaghangende bewolking onder een strakblauwe nachtelijke lucht. Met hier en daar slierten die over de weg kruipen, bomen verstoppen en je in een onwerkelijke en onbekende sprookjeswereld naar adem doet happen.”

,,Gisteren reed ik van Sneek naar Grou, ik had passagiers dus kon niet stoppen. Het mooiste heb ik dan ook alleen in mijn hart kunnen vastleggen.”

Op de terugweg maakte de taxochauffeise van Taxicentrale van Wieren bijgaande sfeerfoto’s.