EspecialCare houdt binding met in weekschema

SNEEK - Om binding te houden met de cliënten werken de medewerkers van zorg en leerbedrijf EspecialCare in de coronatijd volgens een weekschema met activiteiten.

,,Je werkt als leidsters met je hart en het ‘grijpt’ je aan om te zien dat deze toppers hun vaste invulling en structuur zo missen. Het activiteitenprogramma kwam snel van de grond. Voor de hele week (elke dag) werden er activiteiten bedacht”, laat Anneke de Vreeze van EspecialCare weten.

Bijvoorbeeld op maandag is een challenge en werkopdracht bedacht. ,,Zo’n challenge kan er bijvoorbeeld zo uit zien: plaats wc rollen op je hoofd en ga 10x squaten. Sommige jongeren vragen ook naar werkbladen, zo leuk ook die intrinsieke motivatie.”

Op dinsdag een gezond recept om thuis te maken. Op woensdag een filmpje van een dansles, op donderdag een knutselinstructiefilmpje, op vrijdag Poundfit (dit is een total body workout met lichtgewicht drumsticks), op zaterdag yoga en op zondag een ontspanningsoefening. En muziek en theaterfilmpjes.

De Vreeze: ,,Elke dag ontvangen onze toppers of hun ouders deze activiteit in hun mailbox. Volgens ouders is dit ook veel leuker dan een random Youtube filmpje. De toppers vinden het leuk om ons te zien en dat motiveert om letterlijk in beweging te komen. Ook doen we aan videocoaching. Sommige cliënten bellen een aantal keren per week met hun persoonlijk begeleider.”

EspecialCare is op kleine schaal geopend voor ouders werkend binnen vitale beroepen, sportgroepjes op afstand en vrijetijdsbesteding tot twaalf jaar. EspecialCare is gevestigd in Sneek bij de leer- en werkplekken sportcentrum Omnia, koffie en theeschenkerij It Bûterhûs te Balk en bij Hotel Giethoorn te Giethoorn.