Lemmerweg-Oost in de bloemetjes

SNEEK - De helft van Lemmerweg-Oost is in de bloemetje gezet. De actie onder aupiciën van de werkgroep Lemmerweg-Oost-Groen krijgt donderdag 28 mei een vervolg.

Of je nu een grote tuin hebt, een balkon of een terras met een schutting, bloemzaadjes zijn snel gezaaid. Ze hebben weinig grond nodig en komen overal op. “We zouden in de wijk een stekjesdag hebben op 16 mei jongstleden. Door corona is die niet doorgegaan, maar bewoners kunnen natuurlijk al wel met zaadjes beginnen om de tuin op te vrolijken en de bijen en andere insecten blij te maken,” zegt Joke Verboom is van de werkgroep Lemmerweg-Oost-Groen.

,,Samen met de gemeente SWF, de woningcorporaties, Stichting Present, de Baptistenkerk en Sociaal Collectief zijn we de wijk in gegaan om bloemenzaad uit te delen en bewoners te vragen of zij tevreden zijn met het groen in de wijk of misschien hulp of raad nodig hebben voor hun eigen tuin.”

Mirjam Krop van Sociaal Collectief grijpt de actie aan om te polsen hoe het met bewoners gaat. ,,Niet met iedereen gaat het heel goed, sommige bewoners vereenzamen of kunnen zelf de boodschappen niet meer doen. Gelukkig zijn er in de gemeente heel veel mensen die een handje willen helpen, die schakelen wij nu in.”

De helft van de wijk is bezocht, aankomende donderdag 28 mei is het vervolg van de uitdeelactie en kan Lemmerweg-Oost gaan bloeien.

Voor meer informatie Mirjam Krop: m.krop@sociaalcollectiefswf.nl of 06 13324355