Oldtime Stringband en Zoetwater in Lewinski

SNEEK - The Oldtime Stringband komt zaterdag 29 februari om 19.30 uur in Lewinski. Maandag aan de Waterhoenstraat 2 in Sneek een Aan Tafel special met Zoetwater.

The Oldtime Stringband is een band uit Noord-Holland die bluegrass, folk en Americana met elkaar mixed tot een eigen herkenbaar geluid. Een samenspel van gitaar, fiddle, gitaar, banjo, mandoline, contrabas, vier stemmen en daarbij gevoegd de stem van zangeres Shelly O’day maakt het afwisselende maar zeker herkenbare geluid van de band.

Een mix van traditionals, eigen nummers en een aantal covers vormen het repertoire waarin de zang natuurlijk een belangrijke rol speelt. Onlangs brachten ze hun vierde cd Pretty Little Horses uit.

Voor de Aan Tafel special kunnen belangstellenden vanaf 18.00 uur aanschuiven. Vanaf 19.00 uur speelt Zoetwater, akoestiesche folk van de broers Jelle en Sieb uit Amsterdam. Het leven, de liefde en de wereld om ons heen zijn onderwerpen van gesprek in de poëtische teksten. De muziek is veelal klein en breekbaar. De tweestemmige nummers zijn geïnspireerd op een breed scala aan singer- songwriter, indie-, folk- en rockmuziek, van Bear’s Den tot Bon Iver en van DamienRice tot Simon & Garfunkel, maar dan in het Nederlands.