De Garaazje in Sneek start crowdfunding

SNEEK - Victor Wijnholds wil als beoogd nieuwe eigenaar het pool-, snooker- en dartcentrum De Garaazje in Sneek graag laten voortbestaan. Aygodutch, hèt crowdfunding platform voor het MKB, helpt hem met het vinden van particuliere investeerders.

Crowdfunding is volop in het nieuws. Klaas Hoekstra, senior partner bij Aygodutch en Fries in hart en nieren, gelooft in crowdfunding, omdat de banken het MKB in de kou laten staan bij het verstrekken van krediet. De gewone bakker of slager, die een winkelverbouwing van een paar ton wil financieren, krijgt steeds vaker nul op het rekest, ook al bankiert de familie al tientallen jaren bij die bank.

Vanuit betrokkenheid bij het Friese MKB is crowdfunding voor De Garaazje ontstaan. Geen ver-van-mijn-bed-show; iedereen in de regio die zich verbonden voelt met De Garaazje kan mee investeren. Klaas Hoekstra: ,,Elke investeerder ontvangt maar liefst 4,5% rente per jaar. Dat is aanmerkelijk interessanter dan je geld op de bank laten staan. Er kan al vanaf € 500,- worden ingestapt en het project is zeer solide. Beleggers lopen weinig risico door het recht van 1e hypotheek en verpanding van de huurinkomsten. Zo bieden wij de ‘gewone’ spaarder dichtbij huis een fantastisch alternatief”.

Iedereen die geïnteresseerd is in deze crowdfundingactie is donderdag 27 februari van 17.00 – 19.00 uur samen met vrienden en kennissen van harte welkom in De Garaazje, Kruizebroederstraat 27 in Sneek. Er wordt dan meer verteld over crowdfunding, dit project en waarom investeren via Aygodutch interessant is. Aanmelden via info@aygodutch.com.