Reprise Bevrijdingswedstrijd

SNEEK - Er komt een reprise van de Bevrijdingswedstrijd die 75 jaar geleden is gespeeld tussen voetbalelftallen van Sneek en Leeuwarden.

De wedstrijd wordt op woensdag 20 mei, de avond voor Hemelvaartsdag, gespeeld op het Sportpark aan de Leeuwarderweg. Gastheer is LSC 1890.

Destijds werd het 3-0 voor Sneek. Roemrijke namen in dat elftal waren Theo Ydema (vader/opa van de LSC-voetballers en sponsoren), Henny Röfekamp, de verzetshelden Dick Brouwer en Jackie de Wilde en Ad Goesten. De opbrengst van de wedstrijd ging naar het Rode Kruis.

In vervolg op de vorig jaar gespeelde razziawedstrijd tussen Noord en West op het sportpark van LSC, die voortvloeide uit de presentatie van het boek ’21 man’, wordt daar een herdenkingsplaquette onthuld.

Schrijver Peter van der Meeren van het boek presenteert een 'naschrift', met minstens tien bijzondere verhalen die behoren bij alles wat op 21 mei 1944 is gebeurd. Dit 'deel 2' zal tegen kostprijs te verkrijgen zijn en ook hier is de opbrengst voor het goede doel.

De Bevrijdingswedstrijd is het slotstuk op 20 mei. Alle veertien Sneker en Leeuwarder clubs verlenen hun medewerking.