Het weer van Dirk: Toenemende wind

SNEEK - Vanmorgen zijn er nog opklaringen, vanmiddag neemt de bewolking toe, het blijft tot de avond droog. Ook neemt de wind toe, is ze nu nog zwak tot matig uit het zuidwesten, vanmiddag zuidelijk en wordt ze (vrij) krachtig, vanavond mogelijk hard op het Sneekermeer en zijn er tevens windstoten te verwachten. De temperatuur komt rond de 7 graden uit.

Vanavond en vannacht zijn er perioden met regen, waait het eerst flink, later neemt de wind en nattigheid af. De minimumtemperatuur komt op een 5 graden uit.

Morgen zijn er opklaringen en blijft het zo goed als droog, temperatuur 7 graden als maximum, wind zuidwestelijk en is zwak tot matig.

Donderdag een waterkoude dag. Er zijn opklaringen, kans op een bui, verder een toenemende wind uit zuidwest tot zuidoost. Maximumtemperatuur 6 graden.

Zoals de kaarten er nu voorliggen, trekt er in de nacht naar vrijdag een storing met de kern ten zuiden van ons land langs en staat er een stevige zuidoostelijke wind. Het gaat regenen, mogelijk voorafgegaan door een vlok natte sneeuw. Vrijdag verloopt bewolkt en regenachtig, wel neemt de wind weer gas terug en wordt zuidwestelijk.

Kijken we nog even naar zaterdag, deze dag verloopt opnieuw met regen en veel wind.

Dirk van der Meer