Volleybalsters kansloos tegen koploper

SNEEK - VC Sneek sleepte vanavond een setje uit het vuur tegen Eurosped. Daar moest de opkrabbelende ploeg die de laatste 3 wedstrijden won, het mee doen tegen de ongeslagen koploper (16-25, 14-25, 25-23 en 17-25).

In de eerste twee sets was de Twente ploeg in de Sneker Sporthal oppermachtig, op alle fronten beter. VC Sneek had de handen vol aan de scherpe service van de ploeg die het regerend kampioen Sliedrecht Sport dit jaar erg moeilijk gaat maken. Ook aan het net was de suprematie van de gasten (te) groot.

In de eerste twee sets kwam Sneek tot respectievelijk 16 en 14 punten. In de derde set bleef de ploeg van Henriëtte ter Steege iets beter in het spoor, maar leek het op 13-16 een gelopen koers. Mogelijk rekenden de dames die hun thuiswedstrijden in Vroomshoop spelen zich iets te vroeg rijk.

Sneek bleef namelijk knokken voor elk punt en dwong ineens het geluk af. Van 17-20 werd 21-20, mede dankzij een knappe serviceserie van Iris Reinders. In deze fase greep Monique Volkers haar routine aan met een slimme duwbal en roste Anlène van der Meer op rechtsvoor de bal met links fraai tegen de grond. Uiteindelijk haalde Sjanet Wijnia (ingevallen voor de daarvoor erg matig passende Roos van Wijnen) het beslissende punt binnen toen haar service gelukkig via de netband op de vloer plofte: 25-23.

Daarmee was de Sneker koek op. Eurosped herstelde zich in set 4 met weer vlammende opslagen (0-4). Het gaf de voorsprong niet meer uit handen, al kwam Sneek nog een keer tot 2 punten (15-17). De bezoeksters maakten het duel bekwaam af en bleven ongeslagen lijstaanvoerder met 24 punten uit 8 duels. Sneek is terug te vinden op de derde van onderen met 8 punten uit net zoveel duels.

Trainer Henriëtte ter Steege was blij met de niet aflatende inzet van haar team : ,,We hebben vanavond weinig kansen gehad. Ik verwacht wel dat de meiden alles geven en dat heb ik deze wedstrijd ook gezien. Het is nog niet goed genoeg voor Eurosped maar we komen van ver. Er worden goede stappen gezet”.

,,We zijn dit seizoen niet sterk begonnen maar we zijn wel een goed team”, liet Lieze Braaksma weten. Volgens de midspeelster kost het tijd om met de nieuwkomers weer een ingespeeld team te worden. ,,Maar het voelt goed. We zijn blij dat Henriette het zo goed oppakt. We gaan zo door, wedstrijden en vertrouwen winnen”.

De volgende wedstrijd is zondag 8 december uit tegen het Limburgse Peelpush. In de stand gaan beide teams aardig gelijk op. 

.