X-MAS Sneek op zondag 8 december

SNEEK 'X-MAS Sneek biedt op de extra koopzondagzondag 8 december Lekker Sneek, Kerst & Dickensmarkt en heel veel Kerstactiviteiten in winkels.

De maand december is het centrum van Sneek het decor voor een warme winterse kerstsfeer met de grote kerstbomen en sfeervolle kerstverlichting. Met extra koopavonden, koopzondagen en diverse winterse kerstactiviteiten is het winkelcentrum van Sneek in de decembermaand zeker een (winkel)bezoek waard.

De XMAS editie van het mode-, beauty- en lifestyle-event MooiSneek, met veel ludieke activiteiten in heel veel winkels en de Kerst-& Dickensmarkt op het Grootzand en in de Scharnestraat roept de kerstsfeer op. Op de Marktstraat is waar de XMAS editie van Lekker Sneek

De verwarmde houten Kersthuisjes zorgen voor een echte kerstsfeer waar tongstrelende winter- en Kerstspecialiteiten geserveerd worden tegen een decor van kerstbomen, sneeuw en livemuziek. En niet te vergeten opgevrolijkt door straattheateracts van onder meer Rudolf en zijn draaiorgel, The Sneezing Man en diverse Charles Dickens steltlopers.

Op de kades van het Grootzand en in de Scharnestraat van 12.00 tot 17.00 uur een gezellige kerstmarkt in Dickensstijl. In de kerstkramen kerstdecoraties, handnijverheid, woonaccessoires, feestelijke sieraden & kleding, speelgoed en culinaire heerlijkheden aan. In de Scharnestraat treden de Christmas Voices weer op met hun kerstrepertoire.

Veel winkels verzorgen tijdens de XMas editie van Mooi Sneek ludieke activiteiten in of bij hun winkel, zoals flitsmodeshows, hapjes en drankjes, workshops en /of demonstraties. De deelnemende winkels zijn herkenbaar aan een opgetuigde Kerstboom voor hun entree.

Voor de kinderen zijn er op het Schaapmarktplein activiteiten zoals schminken als ijsprinses, Christmas tree, Kerstelf of Rudolph the RedNose Reindeer. Circus Salto verzorgt kinderworkshops. Ook zijn er de Roofvogelman en Charles Dickens figuren, sommige op stelten en er spuwt er zelfs eentje met vuur.

In een sfeervol kerstdecor aan de Wijde Burghstraat zit de enige echte Kerstman met zijn kerstelfjes in een eigen Kersttent. De fotograaf zet je graag op de kiek tussen 14.00 uur en 16.00 uur. De foto’s zijn na het weekend te vinden op de site Sneek.nl. Tijdens de fotoshoot zullen muziekstudenten van het Atrium Sneek een aantal keren een akoestisch optreden verzorgen waarbij ze verschillende kerstnummers ten gehore brengen. Ze worden afgewisseld door het zangduo Petra en Marije die vanuit hun retrocaravan je terug in de tijd brengen met hun Rock & Retro Kerst-editie waar ze de leukste kerstliedjes en liedjes met een knipoog naar de jaren 60 zingen.

Onder begeleiding van Hortensia kunnen belangstellenden in de Wijde Burgstraat een kerststukje maken. Daarnaast bieden zij een uitgebreid assortiment kerstartikelen aan.

De Putkapel uit Sneek verrast bezoekers op de Oosterdijk met een heuse ‘flashmob’. Zij verschijnen plotseling uit winkels en sluiten aan bij de spelende muzikanten. Dit begint met één muzikant aan één kant van de Oosterdijk en dit ‘zwaan-kleef-aan’ optreden eindigt aan de andere kant van de Oosterdijk. Deze act wordt 3 x uitgevoerd: om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Tijdens X-Mas Sneek worden bezoekers op meerdere plaatsen prettig verrast door livemuziek en straatacts.