Benefietconcert rolstoelbus Jitze

IJLST - Morgenavond, vrijdag 22 november, is in Stadsherberg Het wapen van IJlst een benefietconcert om geld in te zamelen voor een nieuwe rolstoelbus voor de in IJlst wonende Jitze Hijlkema. Medewerking wordt verleend door Shure-the-band uit Heerenveen.

De ouders van Jitze zijn een actie gestart via facebook om een andere rolstoelbus te kunnen bekostigen. Jitze is een ontzettend lieve jongen die samen met zijn ouders, zus en zusje in IJlst woont. Door een ontzettend zeldzame stofwisselingsziekte (er zijn maar 7 andere personen wereldwijd bekend met deze ziekte) is Jitze afhankelijk van een rolstoel. Om op pad te kunnen naar bijvoorbeeld de winkel, ziekenhuis of uitstapjes heeft het gezin een een passende rolstoelbus. De huidige bus voldoet niet meer aan de eisen. Doordat er nu een speciale zitting, een orthese, op de rolstoel zit, kan Jitze zijn warmte minder goed kwijt. Ook de recente diagnose van epilepsie, zorgt ervoor dat airconditioning een absolute voorwaarde is om verantwoord de weg op te kunnen.

De actie loopt nu ongeveer twee maanden en er is al een bedrag van 15000 euro opgehaald. Er is echter nog zo’n €17000 nodig om de bus aan te kunnen schaffen. Om dit te bereiken worden er allerlei acties gehouden, waaronder het benefietconcert, spaarpotjes bij diverse ondernemers en het inzamelen van bierdoppen.

Iedereen is morgenavond vanaf 20.00 uur welkom in Stadsherberg Het wapen van IJlst, de entree is op vrijwillige basis en komt geheel ten goede aan de actie. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina ‘een coole rolstoelbus voor Jitze’. Daar is ook het rekeningnummer te vinden om een donatie te kunnen doen en informatie over het inzamelen van de doppen.