Luisteren op Locatie in IJlst

IJLST De Stichting IJlst 750 houdt vrijdag 29 november vanaf 20.00 uur een nieuwe editie van luisteren op Lokatie. Dat betekent drie concerten uit drie verschillende genres van een half uur op drie verschillende locaties.

,,Het wordt een avond met muziek op niveau uiteenlopend van melodieuze folk, klassiek vocaal begeleid op piano en Hollandse luisterliedjes van weleer”, laat Saskia Rosendaal namens de organisatie weten.

Naar IJlst komt To Twelve. Harmonieuze vocals en folky gitaren zijn de elementen die To Twelve gebruikt om hun verhaal te vertellen. Een ‘neverending story’ over reizen over bergen, langs oceanen en door de Europese steden waar ze hun muziek naar de straten brengen. Naast het vastleggen van hun ervaringen in muziek is ook fotografie een onmisbaar onderdeel. Zo geven ze je, door middel van analoge foto’s, een kijkje in hun leven.

Arthur en Marius Poelmann zijn eind jaren zestig begonnen met optreden als de Poelmann Brothers. Hun repertoire is nog steeds voornamelijk Nederlandstalig afgewisseld met een enkel Engelstalig nummer. Poëtische luisterliedjes, vertolkingen van onder andere Boudewijn de Groot, Robert Long en anderen worden afgewisseld met vrolijke nummers en samenzang. Ze worden daarbij begeleid door Henk van Ee (accordeon) en Ewout Poelmann (basgitaar en zang).

Bariton Albert Jan de Boer en pianist Pieter Bogaert werden aan elkaar voorgesteld tijdens het eindexamen in juni 2018 op het Conservatorium van Amsterdam. Het was het begin van een gezamenlijk liedprogramma met werken van onder anderen Hugo Wolf en Henri Duparc. Dit liedprogramma hebben ze inmiddels op verschillende plaatsen in Nederland uitgevoerd. In IJlst brengen ze een deel van hun tweede liedprogramma: Liederkreis op. 39 van Robert Schumann.

Kaarten (à €12,-) los te koop via ‘Boutique Jenny-IJlst’ of anders online via www.ijlst750.nl.