VC Sneek wint opnieuw

OOTMARSUM - VC Sneek heeft ook het tweede duel onder Henriëtte ter Steege weten te winnen. In Ootmarsum werd het op de vierde plaats staande Springendal/Set Up’65 met 1-3 geklopt.

Dat gebeurde na een start die voor de thuisploeg was. VC Sneek liep in de eerste set vanaf 10-15 voortdurend achter de feiten aan. Vanaf 16-11 wisten de dames uit Sneek nog slechts 4 punten te maken. Set Up 9 en dat pakte de eerste set met 25-15.

In de tweede en derde set waren de rollen volledig omgedraaid. Met het zestal Jasmijn Akse, Roos van Wijnen, Anlène van der Meer, Iris Reinders, Lieze Braaksma, Nienke Tromp en libero Geldou de Boer werd Set Up bij vlagen weggespeeld. Vanaf 15-14 scoorde Sneek 9 punten op rij en pakte daarmee de tweede set. In de derde set had de ploeg van Ter Steege geen kind aan Set Up, al duurde het op 7-22 (te) lang voordat de set binnen gehaald was. Pas op 16-24 werd het winnende punt gemaakt.

Sneek hield aanvankelijk het initiatief in de vierde set, maar vanaf 9-13 raakte het dat kwijt. Vanaf 16-16 gaven de teams elkaar weinig toe. In de bloedstollend spannende slotfase bleef Sneek, dat een 21-19 achterstand wegwerkte, koelbloedig. Via 24-24 werd het 24-26.

Van der Meer en Van Wijnen waren beide met 13 punten de scorende speelsters van VC Sneek. Sneek klom door deze tweede achtereenvolgende zege voorlopig naar de zesde plaats met 8 punten uit 7 duels. Peelpush en Flamingo’s komen morgen nog in actie.