VC Sneek heeft eerste zege binnen

EDE - VC Sneek heeft de eerste zege van dit seizoen te pakken. De ploeg walste vanmiddag in Ede vol overtuiging over het Talentteam Papendal heen met 0-3.

Na het vertrek van Paul Oosterhof werd VC Sneek voor het eerst gecoacht door Henriëtte ter Steege. De nu eindverantwoordelijke assistent-coach startte met het basiszestal Nienke Tromp, Lieze Braaksma, Iris Reinders, Anlène van der Meer, Geldau de Boer en Roos van Wijnen. Jasmijn Akse kwam voor de libero De Boer binnen de lijnen aan het net.

Deze ploeg had in de eerste twee sets geen kind aan het een plaats hoger op de ranglijst staande talentteam. Via 14-25 en 16-25 was er in iets meer dan een half uur een 0-2 voorsprong. De vraag of de ploeg het, in tegenstelling tot eerdere duels deze jaargang, nu wel af kon maken werd snel beantwoord.

Na een 4-4 tussenstand sloeg Sneek een gat naar 4-9 om vervolgens door te denderen. Via 8-13 werd het 10-20 en vlot 12-25. Anlène van der Meer was met 10 punten, 4 servicepunten en een blok de meest scorende speelster aan de kant van Sneek, dat ook veel punten pakte via Roos van Wijnen, Jasmijn Akse en Lieze Braaksma.

Na de eerste winst is Sneek weg van de onderste plaats. Het ging op de ranglijst Talentteam voorbij.