Winst en verlies voor De Diken

SNEEK - Bijzondere dagen voor praktijkschool De Diken uit Sneek vorige week. De school, die met ingang van schooljaar 2019-2020 volledig is opgenomen door CVO Zuid-West Fryslân, boekte zowel winst als verlies. Winst, omdat maar liefst 25 leerlingen de school met een baan verlieten, en 20 leerlingen slaagden voor hun MBO entree-opleiding.

Dat laatste is nieuw: De Diken is het afgelopen jaar gestart met een eigen entree-opleiding, in nauwe samenwerking met Friese Poort en Nordwin. Verlies was er in de vorm van het afscheid van directeur Peter Zeldenrust. Hij verlaat de school om zich volledig te gaan richten op VSO Sinne. Het afgelopen jaar was hij zowel directeur van De Diken als van Sinne.

Zeldenrust startte als docent algemeen vormend onderwijs bij De Diken, na eerder onder andere op het Kompas en de Praktijkschool te hebben gewerkt. Hij maakte snel carrière op De Diken: via een plek in de stuurgroep werd hij al vlot directeur. Zeldenrust stond aan de basis van een flink aantal ontwikkelingen binnen de praktijkschool. Bij al die ontwikkelingen bleef hij de leerling in de hoofdrol houden. Komend schooljaar start De Diken met 230 leerlingen.