De Friese cultuurroute is nu af

FERWOUDE - De Friese cultuurroute is voorzien van bebording langs de weg. Hiermee is de nieuwe fiets- en wandelroute af.

De route van circa 25 km voert de gebruiker door de dorpen Allingawier, Exmorra, Piaam, Gaast en Ferwoude in de zuidwest hoek van Friesland. Afgelopen winter hebben de initiatiefnemers uit alle dorpen de hoofden bij elkaar gestoken om met elkaar te kijken of er weer een fiets-, en wandelroute kon worden opgestart om mensen een mooi dagje uit te laten beleven.

Volgens de werkgroep is dat helemaal gelukt. Elk dorp heeft zijn eigen bezienswaardigheid en/of oude ambacht. Het museumdorp, de timmerwerkplaats, grutterswinkel, glasblazer en steenhouwer en nog veel meer. Op die rustplaatsen kan de passant aanschouwen hoe artikelen vroeger gemaakt werden en hoe men toen leefde.

Op verschillende plaatsen in de route kunnen wandelaars en fietsers ook een kop koffie/thee kopen, maar centraal staan de rust, de ruimte en de natuur. Wie de route in meerdere dagen wil afleggen kan onderweg zelfs de nacht doorbrengen. Folders over de Friese Cultuurroute zijn op verschillende locaties verkrijgbaar. Ook heeft de route een Facebookpagina (@FrieseCultuurRoute).