Sportkantine SMHC bekroond met zilveren gezondheidscertificaat

SNEEK - De kantine van de Sneeker Mixed Hockey Club heeft als eerste in Friesland het gezondheidscertificaat gekregen. Het clubhuis voldoet aan de richtlijnen van gezonde kantines.

.,,Gefeliciteerd met het zilveren TeamFit certificaat! Jullie hebben het verdiend. Wat een mooie en gezellige uitstraling heeft jullie kantine en wat een leuke, verantwoorde aanprijsacties! Veel plezier met jullie zilveren certificaat en wellicht is een gouden sportkantine een leuk doel voor volgend jaar?”

Met deze mooie woorden werd bekend gemaakt dat de kantine van de Sneeker Mixed Hockey Club het zilveren certificaat heeft behaald en daarmee voldoet aan de richtlijnen Gezondere Kantines. SMHC presenteert gezondere producten op een aantrekkelijke en opvallende manier, en helpt daarmee om van de gezonde keuze ook de makkelijke keuze te maken.

Sessie

In januari was de aftrap door middel van een inspiratiesessie “Gezonde Sportkantine” met een aantal leden van de BarCommissie bij de groothandel Foox in Franeker in samenwerking met de sportcoach van gemeente Súdwest Fryslan. Betere keuzes werden geproefd en het gevolg was dat er enthousiast werd begonnen met het in kaart brengen van de producten in de kantine van SMHC.

Het bleek dat er aanpassingen in het aanbod nodig waren. In plaats van Fristi kwam optimel op de lijst, grotere zakken snoep zijn verdwenen uit de snoepkast en vervangen door “de betere keuze”, en de goedkopere limonade werd vervangen door 100% suikervrije limo. Uiteraard werden de bijna 600 leden geïnformeerd en konden zij een enquête invullen.

Wel bier, geen sigaret

De kantine van SMHC is met de toekenning de eerste sportvereniging in Friesland die zich gecertificeerd heeft. Ook zijn het terras en de hockeyvelden sinds 2016 rookvrij (ook hiermee was SMHC de eerste sportclub in de gemeente Súdwest Fryslan).

Het doel van SMHC is om volgend jaar (2020) een “Gouden Kantine” te realiseren. Met een aanbod voor iedereen, met de nadruk op de betere keuze. En nee, het biertje in de derde helft zal echt niet verdwijnen!