Geen punten Nyck de Vries in tweede race, wel WK-leider

Na de zege in de eerste race zaterdag, eindigde Nyck de Vries zondag in de tweede Formule 2-race in Frankrijk voor het eerst dit seizoen buiten de punten.

Tot zaterdag had de 24-jarige coureur uit Uitwellingerga in elke race punten gescoord. Dat bleek in de tweede wedstrijd van het raceweekeinde op het circuit Paul Ricard teveel gevraagd. Door zijn zege zaterdag moest hij de tweede race beginnen vanaf de achtste plaats. Die plek gaf nog recht op een puntje.

Ondanks enkele gevechten om verder naar voren te komen, zat succes er niet in voor de Twellegeaster. Hij lag nog wel even zevende, maar de snelheid in de wagen van ART was er simpelweg niet op het hete Franse asfalt. Uiteindelijk eindigde De Vries daardoor als tiende.

Schade valt mee

Nicholas Latifi, zijn voornaamste belager in het kampioenschap, eindigde slechts als zesde. Daardoor viel de schade in de titelstrijd mee voor De Vries. Hij pakte daarin zaterdag de leiding door zijn sublieme optreden in de eerste race. Latifi pakte zondag vier punten en staat nu op 109. De Vries heeft 121 punten en verlaat Frankrijk als leider in de strijd om het kampioenschap.

Komend weekeinde staan er opnieuw twee races op het programma. In het kielzog van de Formule 1 strijkt opstapklasse Formule 2 dan neer in Oostenrijk. Het wordt het zesde raceweekeinde van het seizoen, dat twaalf in totaal kent.

Lees ook: Winnende Nyck de Vries nieuwe leider in titelstrijd F2