Audities MUZT Musicalopleiding op 5 juli en 30 augustus

SNEEK - MUZT Musicalopleiding houdt op vrijdag 5 juli en vrijdag 30 augustus audities voor het nieuwe seizoen. MUZT is de vierjarige vooropleiding van Kunstencentrum Atrium voor musicaltalent uit heel Friesland. Jongeren vanaf 13 jaar werken bij MUZT wekelijks aan hun zang-, acteer- en dansvaardigheden.

MUZT Musicalopleiding vormt al meer dan tien jaar een goede basis voor doorstroming naar vervolgopleidingen binnen het vakgebied, zoals showmusical, muziektheater en kleinkunst. Ook leerlingen die deze ambitie niet hebben, vormen zich binnen MUZT in sociale vaardigheden en zelfbewustzijn. Jaarlijks bestaat de totale MUZT-groep uit circa zeventig leerlingen.

Het seizoen 2019/2020 begint in september. De lessen worden in Sneek gegeven op vrijdagavond en soms in het weekend. MUZT Musicalopleiding maakt jaarlijks een grote theaterproductie die te zien is in Theater Sneek. Afgelopen seizoen trok ‘Shrek de Musical’ acht volle zalen en brak daarmee een bezoekersrecord voor Theater Sneek.

Tijdens de auditie worden enkele basisvaardigheden beoordeeld, waaronder het muzikaal gehoor, het bewegingsapparaat en inlevingsvermogen. Tijdens de auditie volgen de kandidaten een dans,- zang- en spelles. Thuis dienen er voorbereide opdrachten worden uitgevoerd.

Wie mee wil doen aan de audities kan zich via kunstencentrumatrium.nl/audities inschrijven voor jaar 1. Deelnemers ontvangen daarop nadere informatie over de auditie.