LSC mist eerste kans op promotie na slijtageslag

HURDEGARYP LSC 1890 heeft op neutraal terrein in Hurdegaryp de eerste kans op promotie naar de eerste klasse gemist na een slijtageslag tegen GAVC. De ploeg uit Sneek verloor na een bloedstollend spannende strafschoppenreeks. Het duel eindigde na een 2-0 voorsprong van LSC in 2-2. In de verlenging werd niet gescoord.

Ook in de strafschoppenreeks bleef het lang gelijk tussen herkanser GAVC uit Grou en periodekampioen LSC. Na drie verzilverde strafschoppen elk misten beide elftallen. Het werd 6-6 en 8-8. Op dat moment miste tweedeklasser LSC opnieuw. GAVC niet, waardoor het handhaving in de eerste klas veilig stelde.

De blauwhemden namen in de uitstekend gespeelde eerste helft een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Marco da Silva en vlak voor rust Erwin Slik. Daar tussendoor raakte Patrick Zijda de paal.

In de tweede helft stuitten de Snekers op een heel ander GAVC. De ploeg was ineens sterker en kwam uit twee corners langszij. De treffers kwamen op naam van Luc Tjalma en Magiel Nsilu.

Ondanks dat beide ploegen voldoende mogelijkheden kregen, werd dat de eindstand. In de verlenging van twee keer een kwartier werd met opnieuw enorme kansen over en weer niet gescoord.

LSC krijgt een herkansing op promotie tegen Stadspark, de andere herkanser uit de eerste klasse die vanmiddag de strijd om lijsbehoud verloor van LSC's klassegenoot Hoogezand.