Griek wordt surfkampioen in Heeg

HEEG Petros Katsareas uit Griekenland is op het Heegermeer Europees kampioen geworden op een traditionele surfplank. Hij zegevierde in de A-klasse, de klasse met het traditionele tuig uit 1988.

Het het Europees Kampioenschap Division II werd georganiseerd door WaterSportvereniging Heeg, in samenwerking met de IWA (International Windsurfing Association) en de Division II Class Association. De Division II windsurfplank is een voormalige olympische klasse uit 1988 en 1992, waarmee onder andere Stephan van den Berg de olympische spelen heeft gevaren.

Deelnemers kwamen uit heel Europa en daarbuiten, namelijk Griekenland, Frankrijk, Groot Brittanië, Duitsland, Canada, Polen, België en Nederland. De door de IWA uitgezonden internationale official en judge van het evenement kwam uit Brazilië. 

Uiteindelijk is Petros Katsareas uit Griekenland Europees Kampioen geworden in de A-klasse, de klasse met het traditionele tuig uit 1988. Nederlander Jurgen van Laarhoven uit Etten-Leur werd vijfde. In de C-klasse met modern tuig is de Fransman Alain Cadre Europees Kampioen, geworden. Nederlander Vincent Thoms uit Scheveningen eindigde op een verdienstelijke derde plaats.