Bouwprijs Jachthavenstraat 19

SNEEK De fraaie uitbreiding aan de achterkant van hun woning aan de Jachthavenstraat heeft Karel en Diny Hilbrands niet alleen meer ruimte opgeleverd maar ook de Kleine Bouwprijs van Sneek.

De jaarlijkse bouwprijs bedoeld voor de opdrachtgever van kleine bouwwerken met het oog voor architectonisch detail wordt vandaag uitgereikt door de Siebold Hartkamp Stichting. Dit jaar is de keuze van jury gevallen op de uitbouw van het pand aan de Jachthavenstraat 19 te Sneek. ,,De verbouwing is prachtig geslaagd. We zijn super trots op deze prijs”, liet Karel Hilbrands weten.

Het gehele pand is de afgelopen tijd gerenoveerd. De jury was vooral onder de indruk van de achteruitbouw van de woning, niet zichtbaar vanaf de openbare weg maar gelukkig wel zichtbaar vanaf het LSC terrein. De uitbouw past goed in de stijl van de oorspronkelijke (jaren 30 stijl) woning. Door niet te gaan voor de gebruikelijke volledig verglaasde achterzijde schikt de uitbouw zich beter met de stijl van het hoofdgebouw.

De keuze gemaakt voor de kozijn indeling als gaten in een gemetselde wand maakt het geheel meer solide en meer een geheel met het hoofdgebouw. Verder valt het de jury op dat het geheel zorgvuldig gedetailleerd is met aandacht voor de bestaande details, op deze manier valt het nieuwe vrijwel naadloos in het oude.

,,Dit project laat mooi zien dat een niet uitbundige maar wel zorgvuldig uitgewerkte uitbouw, met aandacht voor het bestaande, een schitterend en bekroningswaardig resultaat kan opleveren. Al met al een mooi project en een meer dan waardige winnaar de kleine bouwprijs 2019”, aldus voorzitter Geert Jan Douma van de naar één van Sneek’s oude burgemeesters genoemde stichting.