Bouw tankstation officieel los

SNEEK - Met het slaan van de eerste paal vrijdag is de bouw van het nieuwe tankstation van Veenema Olie aan de Lorentzstraat in Sneek officieel begonnen. Voor het einde van het jaar zal het tankstation operationeel zijn.

Het heien de eerste paal vond plaats onder toeziend oog van de 90-jarige Nienke Veenema – Abma, de moeder van Freddy, Arnold en Harold Veenema die het bedrijf bestieren dat van de grond getild is door hun vader.

Ze bouwen een modern Esso Tankstation dat naast de gebruikelijke brandstoffen met Ad Blue ook alternatieve brandstoffen gaat verkopen zoals groen aardgas, blauwe diesel. Verder wordt het nieuwe tankstation uitgerust met een supersnel elektrische oplaadpunt.

In de ruime winkel zal naast het Spar concept ook een royale bakery van Subway worden gevestigd. Ook wordt het tankstation voorzien van een moderne kettingwasstraat van het merk Christ voor een top was resultaat.

De bouw wordt zoveel mogelijk een Friese aangelegenheid. Bouwkundig aannemer is Friso Bouw, civiel aannemer De Waard en de technische installaties door Otte uit Sneek.