Natuurfestival Gaasterland

OUDEMIRDUM – In het weekend van het Fête de la Nature, het grootste grassrootsfestival van Nederland op 25 en 26 mei, organiseren bezoekerscentrum Mar en Klif en Staatsbosbeheer allerlei bijzondere activiteiten voor jong en oud in Gaasterland.

Staatsbosbeheer en Mar en Klif hebben een programma vol bijzonder activiteiten samengesteld waarbij natuurbeleving centraal staat. Activiteiten om te doen, te luisteren en te ervaren. Er is voor elk wat wils en het programma is zo opgezet dat de activiteiten mooi op elkaar aansluiten.

Genieten van het voorjaar in de natuur kan tijdens een kruidenkuier onder leiding van de kruidenvakvrouw van Eyra’s Kruidentuin, een natuurexcursie met Ronald Schouten of de workshop SUP met Antix Sports. Meelopen met de fotografiewandeling kan ook net als een klankbelevingen in de natuur. Er zijn rustgevende sessies met meditatie- en yoga-elementen door Rommy Elgersma en een klankschalensessie van Angela van Rooijen.

Voor kinderen die houden van buiten, ravotten, natuur en/of knutselen staan het weidevogelspel met polsstokspringen, een libellenspeurtocht met waterbeestjes activiteit, het landschap schilderen, de Kinder-Vlinder-middag met knutsel en spel en een sprookje verteld door schrijver Popke Popma op het programma. Daarnaast is de SUP workshop van Antix Sports Super leuk om samen met ouders of broers en zussen te doen.

Tijdens de schemervaartocht vertelt natuurgids Jan Tijsma over de flora en fauna langs de Luts. Boswachter Marjon laat belangstellenden tijdens een stiltebeleving de rust in de natuur ervaren en op de Wyldemerk is een klankbeleving van etnische instrumenten en zang door Angela van Rooijen.

het Gaasterlander Fête de la Nature wordt afgesloten met een bijzondere muzikale beleving in bos Elfbergen: ‘Experiência sonora violino e soul singing’. Vlakbij de vijver is er een klankreis van instrumenten uit verschillende windstreken en zang door Angela van Rooijen, begeleid door beroepsviolist Vincent van Dam.

Voor alle activiteiten geldt dat opgave noodzakelijk is. Nieuwsgierig naar het hele programma? Kijk dan voor meer informatie en opgave op www.marenklif.nl en beleef het Fête de la Nature in één van de mooiste stukjes natuur die ons Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân rijk is.