Het weer van Dirk: Later op de dag buiige regen

SNEEK - Het fraaie zomerse lenteweer loopt voorlopig langzaam maar zeker ten einde. De temperatuur gaat vanaf morgen naar beneden en komt in het weekend een tiental graden lager te liggen dan wat we vandaag nog hebben.

Verder komt er weer eens regenwater op het programma te staan, dit na een lange droogte periode. De natuur is daar ook hard aan toe, ondanks dat het er nu prachtig licht groen uitziet en 3 weken voor op het schema ligt. Zo heb ik hier deze maand nog maar 2.6 mm kunnen noteren. Overigens vind ik dit de mooiste tijd van het jaar met deze kleurenpracht.

Vandaag nog een top zomerse lentedag. Het zonnetje is erbij, ook drijven er wolken over, de kans op een bui is eerst nog klein. Dat verandert later op de dag, dan zien we vanuit het zuiden een buienstoring overkomen, hierbij is een kleine kans op onweer en moet er rekening worden gehouden met windstoten. Verder staat er vandaag een zwakke tot matige wind uit zuidoost tot zuiden en wordt het nog een 23 graden in de stad.

Vanavond buiige regen, dit gebied trekt later naar het noorden weg.

Morgen hebben we een afwisseling van opklaringen en wolken, later op de dag trekken er van zuid naar noord opnieuw buien over. De temperatuur komt in de stad nog op een 18 graden uit, wind zuidelijk, meest matig.

Vrijdag nog een wat lagere temperatuur, het weekend komen we niet meer aan de 15 graden toe. Zaterdag en zondag verlopen dan ook koel met af en toe nattigheid.