Dennis Abma begint zeilseizoen ijzersterk

KOLMEERSLAND - Schakelzeiler Dennis Abma uit Sneek heeft samen met fokkenist Jaap Reitsma overtuigend het Paasevenement van de KWS op het Sneekermeer weten te winnen.

Het duo was van zaterdag tot en met Paasmaandag met liefst 4 keer een eerste plaats te sterk voor zus Kim en nicht Britt die met 12 punten op de tweede plek eindigden. De dames dachten de laatste wedstrijd gewonnen te hebben maar werden niet genoteerd door een te vroege start.

Daardoor werd het nog even spannend met de op nummer 3 geëindigde Gerrit Wissels en Wim Foekema, eveneens met 12 punten. Routinier Erwin de Vries uit Sneek kwam afgelopen weekend niet verder dan de vierde plaats.

In de Flits A zegevierden Femme Rijk uit Scharnegoutum en Kiek de Groot dankzij een overwinning en drie tweede plaatsen. Hun vijfde plaats in de openingsrace zaterdag kon worden afgetrokken als slechtste resultaat. Zus en broer Ilse en Arnoudt Reitsma wonnen in de Flits B, Marieke Jasper uit Sneek en Coen Bijlsma in de C.

Tim Spek uit Gauw en fokkenist Jildert Kuperus eindigden in de Vaurien na 5 wedstrijden gelijk met Jelmer Yntema uit Sneek en Timo Gruis maar kregen de eerste prijs omdat ze de laatste race wonnen, vlak voor hun grote concurrenten.

Ook de Splash kwam in drie groepen voor acht races het water op (zie foto).

Aankomend weekend staan de Openingswedstrijden van de KWS op de agenda.