Boswachter Marjon geeft kijkje in de keuken

GOëNGA Marjon Kommer van Staatsbosbeheer gunt belangstellenden morgenavond 24 april vanaf 20.00 uur in het dorpshuis van Goënga een kijkje in de “keuken” van de boswachter van de Zuidwesthoek.

Marjon Kommer is actief rondom het Sneekermeer, ’t Nannewiid en in de bossen van Gaasterland. Dat doet ze natuurlijk niet alleen. Met collega’s, maar ook met vele agrariërs en omwonenden en heel veel vrijwilligers worden veel werkzaamheden verzet om de natuur in stand te houden en proberen we die zelfs met elkaar weer diverser en daarmee sterker te maken.

Zoals de eendenkooi in de Goëngamieden die opgeknapt is door vrijwilligers die het afgelopen jaar zelfs een heel kooikerhuisje hebben gebouwd. Schoolkinderen kruipen daar nu in de huid van de kooiker en ontdekken welke dieren er allemaal in hun omgeving leven. Tijdens open dagen is te ontdekken hoe een kooiker in stilte met zijn kooikerhondje werkt en hoe heerlijk rustig het in dit kleine paradijsje kan zijn in alle drukte er omheen.

Nieuwsgierig geworden hoe we dit met z’n allen doen? En wil je graag weten wanneer er waar wat te ontdekken en te beleven is? Kom dan woensdagavond 24 april naar  dorpshuis “De Kosterij”, Alsfeartsdyk 1/3 in Goënga. Marjon laat met beelden op het digitale doek en bijbehorende materialen  allemaal zien.