Extra voorstellingen ‘Shrek de Musical’ in mei

SNEEK - Wegens groot succes heeft Theater Sneek twee uitvoeringen van ‘Shrek de Musical’ toegevoegd aan het huidige seizoen. De familievoorstelling van MUZT Musicalopleiding is op zaterdag 18 en zondag 19 mei nogmaals te zien.

‘Shrek de Musical’ trok op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 april volle zalen, per uitvoering 600 man. Ook de voorstelling van vandaag is uitverkocht. Voor vrijdag 19 en zaterdag 20 april zijn nog maar een paar kaarten beschikbaar. De musical kreeg lovende recensies van critici. Zo deelde de Leeuwarder Courant vijf sterren uit, de hoogst mogelijke score.

In de hilarische, spectaculaire en vertederende musical wordt de sprookjeswereld volledig op zijn kop gezet. De reusachtige, groene oger Shrek krijgt van de ene op de andere dag allerlei bekende sprookjesfiguren, ongewild en permanent, op bezoek in zijn stinkende moeras. De twee uur durende musical brengt naast Shrek ook allerlei andere geliefde personages uit de animatiefilm van DreamWorks tot leven, zoals dictator Lord Farquaad, Ezel, Prinses Fiona en Pinokkio. Een verhaal vol humor, vooroordelen, vriendschap en liefde.

‘Shrek de Musical’ is een productie van Cultuur Kwartier Sneek. Aan de voorstelling doen alle 66 leerlingen van het seizoen 2018-2019 mee. De artistieke leiding ligt bij Iréne Martin, met medewerking van MUZT-docenten Mousmé Brocaar (zang), Raymond Guzman (dans), Tialda Goodijk (tap), Mark Riemer (musicalkennis) en Maaike Schuurmans (zang). Daarnaast hebben veel medewerkers van Cultuur Kwartier Sneek en vrijwilligers bijgedragen aan de totstandkoming van de voorstelling. Dankzij ieders inzet bevat de musical ook prachtige muziek, decors, kostuums, rekwisieten, kapsels, grime, licht en geluid.

MUZT Musicalopleiding is de vierjarige opleiding voor musicaltalenten van 13 tot en met 19 jaar uit heel Friesland. Al meer dan tien jaar maakt MUZT voorstellingen die niet onder doen voor de producties van professionals, zoals ‘Meermin’, ‘Poppins’ en ‘Petticoat’. De musical ‘Spamalot’, in 2018 te zien in Theater Sneek, sleepte in december twee nominaties in de wacht bij het prestigieuze Amateur Musical Awards-gala in het Luxor Theater Rotterdam. In de vier maanden voorafgaand aan de MUZT-musical repeteren de leerlingen intensief om de zang-, dans- en acteerscènes onder de knie te krijgen. Jaarlijks zijn er audities voor MUZT. Voor het seizoen 2019-2020 vinden de audities plaats op vrijdag 5 juli en vrijdag 30 augustus. Aanmelden kan via muztmusicalopleiding.nl.

Extra voorstellingen: zaterdag 18 mei: 19.30 uur en Zondag 19 mei: 14.30 uur